Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Transfăgărășanul va intra într-un amplu proces de modernizare

Publicat: joi, 6 Octombrie 2022 , ora 14.36
Sursa foto: arhivă / DRDP Brașov
Sursa foto: arhivă / DRDP Brașov

De anul viitor, Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, va intra într-un amplu proces de modernizare.

Dacă lucrările se vor desfășura conform planului, s-ar putea renunța și la perioada fixă de închidere a accesului pe acest drum, potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Avem în vedere amenajarea unor refugii cu timp limitat, adică de scurtă durată, pentru cei care doresc să se oprească pe Transfăgărășan să facă poze, să admire peisajul. De asemenea, intenționăm să montăm parapet pe cablu, pentru că acest tip de parapet, în momentul în care este închis Transfăgărășanul, nu se deteriorează atât de rău din cauza zăpezii, iar, pe de altă parte, acest tip de parapet reține mai eficient eventualele pietre care ar putea să cadă de pe versanți. Totodată, luăm în calcul dacă și unde putem construi anumite copertine”, a precizat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Sursa foto: arhivă / DRDP Brașov

Ruxandra Stoica