Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mecanismul de rotație a Guvernului, convenit de partidele din coaliție, va fi păstrat, spune ministrul Sănătății

Publicat: vineri, 7 Octombrie 2022 , ora 16.24
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Într-o conferință de presă susținută la sediul filialei PSD Brașov, social-democratul Alexandru Rafila, care deține în această perioadă portofoliul de ministru al Sănătății, a declarat că va fi păstrat mecanismul de rotație a Guvernului, convenit de partidele din coaliție, cu un an în urmă.

Rotația ar urma să aibă loc în luna mai 2023.

Informația pe care o am eu, care cred că este similară cu informația pe care o aveți dumneavoastră și în consonanță cu declarațiile politice ale celor 2 președinți de partid, domnul prim-ministru, actuamente, președinte al Partidului Național Liberal, domnul Ciucă și președintele Partidului Social Democrat, domnul Ciolacu, nu indică că ar fi vreo schimbare legată de strategie sau de opinie din punctul de vedere al acestei rotații, care este democratică. Reprezintă un angajament și în general trebuie să înțelegem că și în politică angajamentele trebuie să le respectăm”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

Oficialul de la Sănătate nu a oferit informații dacă va suferi modificări și structura ministerelor pe partide, agreată încă de la începutul actualei coaliții de guvernare PNL - PSD - UDMR.

Cred că structura este importantă. Portofoliile, dacă vor fi alese sau vor fi aceleași, sunt elemente care sunt importante. E vorba și de modul în care fiecare ministru actual performează și este și problema legată de nevoia continuității, pentru că sunt anumite ministere care desfășoară proiecte importante și probabil că și continuitatea este importantă în astfel de situații”, a adăugat Alexandru Rafila.

Mecanismul de rotație a Guvernului se va declanșa în data de 25 mai 2023, când premierul liberal își va da demisia. În acel moment cade tot cabinetul și se revine în Parlament cu un nou program de guvernare și un nou prim-ministru, de data aceasta dat de social-democrați.

Camelia Vlad