Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Premierul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, efectuează o vizită la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu

Publicat: miercuri, 12 Octombrie 2022 , ora 8.56
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

UPDATE:

Despre aderarea României la spațiul Schengen, situația din Ucraina, dar și despre actuala criză energetică au discutat, în această după amiază, la Cincu, președintele Klaus Iohannis, premierul olandez Mark Rutte și primul ministru Nicolae Ciucă.

Aderarea României va contribui la securitatea și la consolidarea spațiului Schengen, așa cum am dovedit, printre altele, prin amplul efort al țării noastre de gestionare la standard Schengen a celor peste 2,5 milioane de cetățeni ucraineni care ne-au trecut deja frontierele”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

La rândul său, primul-ministru Nicolae Ciucă a punctat că aderarea României la spațiul Schengen va aduce multiple beneficii.

Această vibrantă cooperare la nivelul sectorului de afaceri mă determină să punctez beneficiul direct pe care aderarea României la Schengen: pentru economia olandeză, prin ridicarea controalelor la frontierele interne, se vor reduce semnificativ costurile transportatorilor și în egală măsură efectele negative ale întârzierilor pentru piețe și lanțuri valorice”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul olandez a precizat că Olanda nu se opune aderării României la Schengen, că țara noastră a făcut pași în direcția bună, dar că este necesară mai multă transparență, iar acest lucru se va întâmpla atunci când toate condițiile vor fi îndeplinite.

Pe de altă parte, Mark Rutte a mai spus că dovada puterii NATO se vede la Cincu, prin colaborarea excelentă a aliaților și a subliniat că acest contingent este foarte important în contextul securității pe Flancul Estic al Alianței.

Sunteți cu toții o verigă importantă a NATO pe Flancul Estic, care se întinde de la Marea Baltică la Marea Neagră. Ca entitate unică, noi, NATO, suntem de partea prietenilor noștri ucraineni și apărăm democrația și libertatea, valori la care nu vom renunța niciodată”, a spus Mark Rutte, citat de AGERPRES.

 ..........................

Premierul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, efectuează azi o vizită în România.

Mark Rutte va fi însoțit de președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, județul Brașov, informează Radio România Actualități.

Sunt programate întrevederi ale celor trei oficiali, dar și convorbiri în plenul delegațiilor oficiale.

Vor urma întâlniri cu militarii dislocați în centrul de instruire și declarații comune de presă.


Radio România Brașov FM