Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Președintele FC Brașov, Marin Mitran, despre situația delicată prin care trece formația din liga a doua

Publicat: miercuri, 12 Octombrie 2022 , ora 15.05
Sursa foto: FC Brașov
Sursa foto: FC Brașov

Președintele FC Brașov, Marin Mitran, crede că o parte din problemele financiare prin care trece formația de liga a doua se vor rezolva în perioada următoare.

Marin Mitran susține că există negocieri avansate cu sponsori importanți din Brașov, printre care și Ina Schaeffler.

Acești sponsori ar putea aduce în conturile clubului aproape 100.000 de euro, bani care, însă, nu sunt suficienți pentru plata la zi a tuturor datoriilor:

„Măcar ai 100.000, îți plătești un salariu și jumătate, mai plătești încă unul peste două luni și încercăm să ne ajutăm până vor veni banii de la Primărie (...) Noi facem eforturi foarte mari momentan ca să redresăm clubul și să mergem pe drumul bun, pe calea dreaptă, care trebuie să fie la orice club în lumea asta. Nu e ușor, avem multe lucruri care sunt încă neclare și pe care trebuie să le clarificăm. Muncim, iar cu colegii și colaboratorii, zi de zi avem întâlniri, discuții cum să scăpăm de grijile acestea și să avem liniște la echipă, să putem face performanță”.

Peste câteva zile se împlinesc 3 luni de când jucătorii care au semnat în vară cu FC Brașov nu au primit niciun leu de la club.

În plus, există litigii cu alți 7 fotbaliști care au părăsit echipa la finalul sezonului trecut.

“O să găsim soluții ca să clarificăm situația și să plătim jucătorii respectivi. (...) Nu riscăm depunctarea, nu o să se întâmple așa ceva. Chiar dacă unii se bucură, eu vă confirm că nu o să fie așa ceva (…) Încercăm să găsim soluții, trebuie să găsim soluții, suntem un brand și vom lupta până vom aduce clubul pe linia de plutire, cum trebuie. O să vedeți că în 2-3 săptămânii, după discuțiile pe care le am cu probabil viitori parteneri, se vor schimba mult lucrurile”, a spus Marin Mitran.

După 9 etape, FC Brașov este pe locul 11 în Liga a 2-a, cu 12 puncte acumulate.

“Eu îl susțin pe Dan (n.r. Alexa) până la capăt și el știe asta, de aia au venit la clubul ăsta să facă performanță și e un antrenor bun (...) Sunt mulțumit de lot, de echipă, suntem mulțumiți. Da, puteam să avem cu 3-4 puncte mai mult și eram la două puncte de locul 1 (…) Facem tot posibilul să plătim măcar o tranșă de salarii și să se liniștească jucătorii. Că până la urmă asta este important. Să vadă că este bunăvoință din partea conducerii, a orașului, ca să le plătim”, a adăugat Marin Mitran.

În etapa a 10-a a Ligii a 2-a la fotbal, FC Brașov va întâlni, vineri după-amiaza, de la ora 16.00, pe Stadionul Tineretului, pe FK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Radio România Brașov FM