Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Șoferii implicați în accidente ușoare pot face de acum constatarea amiabilă cu ajutorul unei aplicații pe telefon

Publicat: marți, 18 Octombrie 2022 , ora 14.00
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Șoferii implicați în accidente ușoare pot face de acum constatarea amiabilă cu ajutorul unei aplicații pe telefon.

Aceasta se numește “Amiabila” și, după instalare, șoferii trebuie să își creeze un cont și să completeze datele personale și ale mașinii.

În cazul unui accident, aceste date pot fi preluate automat în formularul de constatare și transmise asiguratorilor celor două autovehicule implicate.

“Este un mijloc modern și facil de a protocola accidente de circulație. Experiența utilizării unei aplicații care are precompletate datele pentru cei care au cont înainte făcut ușurează tot acest proces, și, mai departe, după completarea constatării amiabile de accident, și notificarea asigurătorilor se face foarte facil - asigurătorilor RCA mă refer - prin scanarea unui cod QR, cele două persoane implicate în accident fac schimb de informații, rămânând ca, ulterior, doar să completeze schița accidentului și să-și valideze, sigur că da, informațiile și să semneze constatarea amiabilă de accident. Avem deja 7.500 de noi utilizatori. Aș vrea să și transmit încurajarea către potențialii utilizatori să și-o instaleze, pentru că în momentele de acelea mai dificile va fi foarte ușor să ai deja toate datele scrise, să ai contul deschis și doar să faci un schimb de informații cu celălalt participant în evenimentul rutier”, a precizat Mihai Necrelescu, manager de risc la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România.



Radio România Actualități