Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cea de a 2-a ediție a festivalului Carpatica European Dance Contest va avea loc la sfârșitul lunii, la Brașov

Publicat: miercuri, 19 Octombrie 2022 , ora 11.27
Sursa foto: Facebook / Dancecontest.eu
Sursa foto: Facebook / Dancecontest.eu

Carpatica European Dance Contest va avea loc în perioada 28 – 30 octombrie, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași” din Brașov.

Pe lângă școlile de dans din România, în cadrul festivalului vor fi reprezentanți de la cluburi de dans din Italia, Ungaria și Ucraina.

Evenimentul este un proiect unic în dansul românesc, născut din pasiunea Anei Maria Lita, antrenor - coordonator al secției de dans de la ACS Kids Tâmpa Brașov, Anca Niță și Adelina Ilie de la Dance Contest.

“Festivalul se află la cea de-a doua ediție, de această dată fizic. Împreună cu partenerii noștri, Anca Niță și Adelina Ilie, ne-am propus să facem din acest festival o tradiție. În cadrul concursului avem 23 de secțiuni de dans. Pentru că este un concurs cu caracter european, fiecare echipă sau fiecare concurent se poate înscrie cu câte dansuri dorește, a precizat Ana Maria Lita”, antrenor de dans ACS Kids Tâmpa și organizatoare a evenimentului.

În cadrul concursului vor fi mai multe stiluri de dans foarte cunoscute: balet, dans contemporan, fantezie coregrafică, folclor național, latino show, majorete, aerobic dance, zumba, dans modern, sau street dance.

Printre jurații evenimentului se nummără Ruxandra Petrea, Adela Scorobete, dar și Diana Bulimar, fostă componentă al lotului național de gimnastică al României.

Adrian Susanu