Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Înfrățire între două orașe aeroportuare, Ghimbav și Alghero

Publicat: miercuri, 19 Octombrie 2022 , ora 13.26
Sursa foto: Cristian Macedonschi
Sursa foto: Cristian Macedonschi

Orașul Ghimbav s-ar putea înfrăți cu un alt oraș aeroportuar din Italia, Alghero.

Primarul orașului Ghimbav, Ionel Fliundra a vizitat, la invitația primarului din Alghero, Mario Conoci, orașul aflat în nordul insulei Sardinia, pentru a discuta și despre o viitoare punte aeriană între cele două orașe aflate în zone turistice de excepție.

Colaborările la nivel de orașe în Europa devin tot mai importante deoarece crează proiecte pentru cetățeni și aduc, astfel, Europa mai aproape de oameni. Ghimbavul este un oraș european care devine tot mai atractiv atât pentru investitori cât și pentru cetățeni, iar proiectele noastre sunt menite să crească atractivitatea orașului și calitatea vieții” a declarat Ionel Fliundra.

Din delegația românească au mai făcut parte și președintele Asociației Smart City Brașov, Cristian Macedonschi, Valentin Iordache, din partea Aeroportului Internațional Henri Coandă și Maurizio Cucchiara, reprezentant al companiei My Export Manager.

“Sunt convins că odată introduse curse între Ghimbav și Alghero vor decola pline aeronavele din ambele aeroporturi datorită atractivității celor doua regiuni, Țara Bârsei fiind regiunea turistică cea mai dezvoltată și atractivă din România iar Sardinia o destinație de excelență din Italia. Turismul inteligent se dezvoltă prin parteneriate și colaborări si ma bucur că am reușit (...) alături de domnul Maurizio Cucchiara această misiune în Alghero și să punem bazele unei frumoase și benefice colaborări între cele două orașe. O legătură aeriană între Brașov/Ghimbav și Alghero ar crește atât colaborările pe plan economic, cât și turistic și ar spori calitatea vieții în ambele regiuni”, a spus Christian Macedonschi.

Pe de altă parte, primarul Mario Conoci, dar și reprezentanți ai aeroportului din Alghero vor participa la cea de a 3-a ediție a conferinței Smart Airport Cities, care va avea loc anul viitor între 11 si 12 mai, la Ghimbav.


Radio România Brașov FM