Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Codul Rutier a fost modificat, iar mașinile parcate neregulamentar pe trotuar pot fi ridicate

Publicat: joi, 20 Octombrie 2022 , ora 10.04
Sursa foto: AGERPRES / rador.ro
Sursa foto: AGERPRES / rador.ro

Poliția Rutieră poate ridica mașinile parcate neregulamentar pe trotuar, potrivit unei modificări la Codul Rutier adoptate de către deputați.

Liderul USR, Cătălin Drulă, spunea că este o inițiativă așteptată de autoritățile locale, întrucât actuala legislație nu prevede o astfel de măsură.

“Sunt oameni în vârstă, sunt persoane cu dizabilități, copii mici alături de mamele lor, care sunt nevoiți să meargă pe carosabil pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de mașini. Sunt instituții care sunt blocate, sunt, câteodată, cazuri grave când pompierii nu pot să ajungă să stingă un incendiu din cauza acestor mașini parcate ilegal. Poliția Rutieră, în interpretarea lor a legii, din cauza acestei inadvertențe spuneau că nu pot să înlăture aceste mașini”, a precizat Cătălin Drulă.

Camera Deputaților este for decizional, iar actul normativ va fi trimis spre promulgare.

Radio România Actualități