Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al apărării

Publicat: luni, 24 Octombrie 2022 , ora 14.37
Sursa foto: romania-actualitati.ro / Alexandru Dolea
Sursa foto: romania-actualitati.ro / Alexandru Dolea

Vasile Dîncu a demisionat astăzi din funcția de ministru al apărării.

Guvernul a luat act de demisie, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să preia interimar acest portofoliu, informează Radio România Actualități.

"Motivez gestul prin perspectiva imposibilității colaborării cu președintele României, comandant suprem al Armatei", a scris Vasile Dîncu în cererea de demisie înaintată premierului, al cărei text l-a postat pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că face acest gest pentru a nu prejudicia procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Armatei.

Amintim că ministrul demisionar a provocat reacții dure pe scena politică, după ce a afirmat că negocierile reprezintă singura șansă pentru încheierea războiului din Ucraina.

În urma acelor declarații, președintele Klaus Iohannis a precizat că lumea trebuie să accepte faptul că ucrainenii sunt cei care plătesc prețul sângelui în acest război și numai Ucraina poate decide ce, cum și când negociază.

Șeful statului a subliniat că aceasta este poziția oficială a României și a Uniunii Europene.





Radio România Actualități