Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

10 unități școlare vor testa sistemul de predare finlandez

Publicat: marți, 25 Octombrie 2022 , ora 14.17
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Sistemul de predare finlandez va fi testat în 10 unități școlare din oraș, în cadrul unui proiect pilot derulat de Primăria Brașov, Inspectoratul Școlar Județean și Universitatea din Hame, Finlanda.

Proiectul a debutat cu instruirea carelor didactice.

“Vorbim de 10 creșe, grădinițe, școli și licee unde va fi implementat acest sistem de educație. În această săptămână se derulează la Brașov un program de dezvoltare profesională adresat cadrelor didactice din cele 10 unități de învățământ, în cadrul căruia experți în educație din Finlanda vor pregăti 40 de cadre didactice și 10 directori de unități de învățământ”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Unitățile cuprinse în program sunt Creșele 4 și 5, Grădinițele cu program prelungit 2, 9 și 26, Școlile Gimnaziale 2, 5 și 6, precum și Liceul de Arte și Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil Brașov.

În modelul finlandez, educația este structurată astfel încât copiii și tinerii să fie pregătiți atât pe plan școlar, cât și pentru viitor, punându-se accent pe competențe practice și pe dezvoltarea unor aptitudini de care este nevoie în prezent.

Este un sistem fără teme și teste, în care 93% dintre absolvenții de liceu promovează examenul de bacalaureat, iar peste 65% dintre liceeni ajung la facultate.

Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Adina Chirvasă