Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

72 de echipaje, înscrise la startul TESS Rally Brașov 51 – ultima etapă a sezonului în campionat

Publicat: marți, 25 Octombrie 2022 , ora 15.45
Sursa foto: Facebook / TESS Rally Brașov
Sursa foto: Facebook / TESS Rally Brașov

72 de echipaje sunt înscrise pentru startul TESS Rally Brașov 51 – ultima etapă a sezonului în Campionatul Național de Raliuri.

Competiția se va desfășura în perioada 27-29 octombrie, pe macadamul brașovean.

Raliul Brașovului ajunge astfel la ediția cu numărul 51, fiind cel mai longeviv raliu dintre toate celelalte organizate în România.

“Tuturor le place macadamul, pentru că aici derapajul este la el acasă. (...) unde se aleargă la raliuri de mai bine de 30 de ani sau pe frumosul drum care leagă stațiunile turistice Bran și Râșnov, denumit în argoul sportivilor de raliu celebra probă «Glăjerie»”, a spus organizatorul competiției, Bella Stoica.

Organizatorul brașovean a pregătit două zile pline de concurs pe drumurile forestiere din Brașov, însă etapa va debuta în seara zilei de joi, 27 octombrie, atunci când, începând cu orele 20:00, echipajele vor lua startul festiv în Piața Sfatului.

Sesiunea de teste oficiale se va desfășura la Crizbav, asemenea ediției din 2019.

Shakedown-ul va avea loc în prima parte a zilei, adică de la 07:30 până la 11:00.

Pe urmă, echipajele vor parcurge de câte două ori probele „Săcele” – cea mai lungă probă a raliului și „Azuga” – probă nou introdusă.

După-amiaza zilei de vineri readuce brașovenii și fanii motorsportului în Centrul Istoric al Brașovului, întrucât de la ora 18:25 se dă startul probei spectacol „Brașov Rally Show”, pe Bd. Eroilor.

Raliul și implicit ediția 2022 a Campionatului Național de Raliuri se sfârșește sâmbătă, 29 octombrie, atunci când sunt programate câte 3 treceri – inclusiv Power Stage-ul pe proba specială „Bran” – cea mai consacrată probă de macadam a raliului brașovean, dar și – „Pârâul Rece”, cea mai scurtă dar tehnică probă specială a ediției 51.

Câștigătorii vor fi premiați în Piața Sfatului, începând cu orele 20:00 ale aceleiași zile.

Punctul principal de atracție îl reprezintă duelul de titlu dintre Simone Tempestini, în echipajul cu Sergiu Itu, respectiv Sebastian Barbu, alături de Bogdan Iancu.

Deja cu un titlu de campion absolut – la asfalt – în buzunar, localnicul Andrei Gîrtofan țintește podiumul alături de Doru Vraja.

Cu alte modele de TOP vor concura și dublul campion național absolut Dan Gîrtofan, dar și Andrei Toderaș, Mihai Manole sau Jean Tatu.

Adrian Susanu