Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În acest weekend, România trece la ora de iarnă

Publicat: joi, 27 Octombrie 2022 , ora 13.09
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

La sfârșitul acestei săptămâni, România trece la ora de iarnă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4:00 va deveni ora 3:00, iar ziua de duminică 30 octombrie va fi cea mai lungă zi a anului, cu 25 de ore.

Ora de vară a fost implementată în timpul Primului Război Mondial pentru a profita de orele de vară mai lungi și pentru a economisi energie.

Cercetări recente arată că schimbarea orei de două ori pe an are efecte negative, în special asupra sănătății.

Gisela Helfer, profesor de psihologie și metabolism al Universității Bradford, spune că în primele zile după schimbarea orei intervine o dereglare a "ceasului biologic", iar mulți oameni suferă de iritabilitate, insomnie sau oboseală, funcția imunitară fiind redusă.

Potrivit profesorului Gisela Helfer, uneori este nevoie de câteva zile sau săptămâni pentru ca organismul să se adapteze la schimbarea orei, iar pentru aceasta este recomandat să respectați un model regulat de somn, un ritm alimentar regulat și să vă expuneți la lumina naturală, dimineața.

Sursa: bucurestifm.ro

Radio România Brașov FM