Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Declarația fiscală privind compensația la carburanți

Publicat: joi, 27 Octombrie 2022 , ora 17.05
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov vine cu informații referitoare la completarea și depunerea formularului 179 „Declarație privind compensația la carburanți”.

Acest formular se depune de către firmele care cumpără motorină sau benzină pentru consum propriu sau pentru revânzare.

Declarația privind compensația la carburant se completează și se depune de către operatorii economici care comercializează benzină și motorină către clienți finali, persoane fizice și juridice, precum și de către operatorii economici autorizați care achiziționează carburanții din depozite și sau stații de distribuție pentru consumul propriu sau pentru revânzare, care acordă o reducere de preț la prețul de vânzare și beneficiază de la bugetul de stat de o compensare aferentă reducerii acordate, potrivit prevederilor legale în vigoare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov, Oana Gonțea.

Declarația se depune până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-a acordat reducerea.

Declarația privind compensația la carburanți se completează cu ajutorul programului de asistență și se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță la organul fiscal competent.

Sorin Țîrcă