Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lanț de magazine sancționat cu peste 5 milioane de lei

Publicat: joi, 27 Octombrie 2022 , ora 17.44
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat, în perioada 7-19 octombrie, acțiuni de control la 305 unități ale unui lanț de magazine și a aplicat, în urma neregulilor constatate, amenzi de circa 5,5 milioane lei.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov a verificat, în aceeași perioadă, 37 de magazine din județele Brașov și Sibiu.

În urma controalelor, comisarii au aplicat 61 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 461.000 lei și 8 avertismente.

În același timp, au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare de aproximativ 3.000 de lei și au oprit temporar prestarea de servicii în cazul unei unități.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au găsit legume și fructe depreciate, cu modificări organoleptice, cu urme de mucegai, expirate sau care nu corespund clasei de calitate pe etichetă, cu calibru în neconcordanță cu clasa de calitate menționată pe etichetă, alimente cu valabilitate expirată sau inscripționate diferit pe față și pe verso.

De asemenea, au fost descoperite nereguli în ce privește afișarea unor informații despre produse, folosirea unor vitrine spații frigorifice și neigienizate, precum și promoții ieșite din termenul de valabilitate.

Sorin Țîrcă