Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România a trecut la ora de iarnă

Publicat: sâmbătă, 29 Octombrie 2022 , ora 8.35

Azi-nopate, România a trecut la ora de iarnă. Ceasurile s-au dat înapoi cu o oră. Ziua de duminică, 30 octombrie va avea 25 de ore, și va fi cea mai lungă zi a anului. Ora de vară a fost implementată în timpul Primului Război Mondial pentru a profita de orele de vară mai lungi și pentru a economisi energie.
Cercetări recente arată că schimbarea orei de două ori pe an are efecte negative, în special asupra sănătății. Potrivit medicilor, în primele zile după schimbarea orei, mulți oameni suferă de iritabilitate, insomnie, oboseală, iar funcția imunitară este redusă. Toate se întâmplă din cauza unei "dereglări" a "ceasului biologic" care controlează funcțiile noastre fiziologice de bază.
Uneori este nevoie de câteva zile sau săptămâni pentru ca organismul să se adapteze la schimbarea orei. Cercetările au arătat că expunerea la lumină și mâncatul la momentul potrivit pot ajuta ceasul biologic să funcționeze într-un regim aproape normal. Respectați orele de masă și evitați mesele târzii.

Radio România Brașov FM