Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Președintele ANPC îndeamnă consumatorii la responsabilitate în perioada reducerilor

Publicat: luni, 7 Noiembrie 2022 , ora 9.55
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Primele campanii promoționale ale perioadei de reduceri din luna noiembrie sunt anunțate încă de astăzi.

Black Friday și Cyber Monday, lansate în Statele Unite ca evenimente comerciale ce se desfășoară după Ziua Recunoștinței, adică spre sfârșitul lunii, au fost împrumutate și la noi.

Magazinele își stabilesc propriile date sau perioade în care promit oferte avantajoase.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor atrage atenția că sunt și operatori economici care încearcă să profite de dorința clienților de a face cumpărături și măresc artificial prețurile în perioada premergătoare, astfel că reducerile nu sunt reale, informează Radio România Actualități.

Noi insistăm ca pentru tot ceea ce înseamnă luarea unei decizii, aceasta să se facă în mod responsabil, să studieze piața, să vadă o perioadă mai lungă de 30 de zile dacă nu cumva acest produs a avut o creștere înaintea perioadei de reduceri și abia după aceea a aplicat o reducere aparent substanțială, în realitate una mult mai mică decât este pretinsă a o avea. Toate aceste lucruri țin de diligențele pe care credem noi consumatorul este obligat să le facă tocmai pentru a se proteja înaintea depunerii eventual a unei sesizări către autoritatea noastră”, a precizat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Radio România Actualități