Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Deputații au adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei Sportului Românesc, în prima duminică din luna iunie

Publicat: miercuri, 16 Noiembrie 2022 , ora 16.04
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Deputații au adoptat, miercuri, în plen, proiectul de lege privind instituirea Zilei Sportului Românesc, în prima duminică din luna iunie.

Obiectivele Zilei Sportului Românesc sunt promovarea sportului de masă, a celui de performanță, a sportului pentru persoanele cu dizabilități, a beneficiilor unui stil de viață activ și sănătos, dar și a realizărilor internaționale ale României și sportivilor care au avut un aport semnificativ la acestea.

Potrivit unui amendament, finanțarea evenimentelor se face de către Ministerul Sportului din bugetul de stat, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens.

Autoritățile administrației publice locale sprijină material sau logistic organizarea și desfășurarea programelor și manifestărilor publice, în limita fondurilor disponibile prevăzute în acest sens.

Autoritățile administrației publice locale pun la dispoziție, cu titlu gratuit, bazele sportive aflate în administrare sau în folosință gratuită pentru evenimentele dedicate Zilei Sportului Românesc.

Adrian Susanu