Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac va fi deschis din nou

Publicat: luni, 21 Noiembrie 2022 , ora 13.19
Sursa foto: balealac.ro
Sursa foto: balealac.ro

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac va fi deschis din nou. Asta după doi ani în care acesta nu a mai fost ridicat din cauza restricțiilor impuse de pandemie, dar și a faptului că anul trecut temperaturile au fost prea ridicate, iar lacul din care se preiau blocurile de gheață pentru construcția hotelului nu a înghețat.

Potrivit inițiatorilor proiectului “Hotel of Ice Bâlea Lac”, anul acesta tema va fi „Europa”, astfel că fiecare cameră a viitorului hotel va purta numele unei capitale de pe bătrânul continent.

Hotelul va avea în prima fază 8 camere, care intenționăm să fie finalizate până în ajunul Crăciunului și ulterior, între sărbători, să completăm, ca în final hotelul să aibă 16 camere în acest an. Va funcționa un restaurant de gheață. Acolo vom putea găzdui până în 25 - 30 de persoane. E un meniu special, care se compune din diferite preparate. Încercăm cât mai multe din ele, bineînțeles, nu cele calde, să le servim în farfurii de gheață; avem diverse modele de pahare din gheață”, a spus inițiatorul proiectului, Arnold Klingeis.

Pentru rezervările directe, prețul de închiriere pentru o noapte de cazare va porni de la 100 de euro, dar poate varia în funcție de perioada aleasă de turiști.

Dacă vremea va permite, hotelul va rămâne deschis până la sfârșitul lunii aprilie.

Ruxandra Stoica