Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Moment istoric pentru omenire la care a contribuit și un brașovean

Publicat: marți, 22 Noiembrie 2022 , ora 13.04
Sursa foto: NASA
Sursa foto: NASA

Un pas mic mai aproape de Lună, un pas mare pentru omenire.

Capsula spațială a misiunii NASA Artemis 1, Orion, a ajuns foarte aproape de Lună, la 128 de km față de satelitul natural al Terrei, după cinci zile de la decolare.

Momentul istoric a fost posibil și datorită muncii unui brașovean, Dragoș Păun, angajat al unei companii care colaborează cu NASA, Ariane Group GmbH.


Dragoș Păun are 37 de ani, iar în ultimii șapte a lucrat pentru agenția independentă a guvernului Statelor Unite.

Brașoveanul a contribuit la realizarea a opt dintre cele 55 de motoare ale navei spațiale care acum se află la un pas de Lună.

Din Statele Unite ale Amercii, Dragoș Păun a transmis în această noapte, în exclusivitate pentru Radio România Brașov FM, o serie de informații despre momentul istoric la care ia parte omenirea în aceste zile:


Pentru această primă misiune, nava spațială Orion nu are echipaj, dar este echipată cu „manechine” care vor înregistra, cu ajutorul a mii de senzori, impactul zborului asupra corpului uman.

Despre această misiune ne-a vorbit și cosmonautul brașovean Dumitru Prunariu:

Orion se va întoarce pe Pământ pe 11 decembrie.

Sursa foto: NASA

Radio România Brașov FM