Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 600 de evenimente vor fi organizate la Gaudeamus Radio România

Publicat: miercuri, 7 Decembrie 2022 , ora 19.29

Cel mai citit târg de carte – Gaudeamus Radio România - a revenit miercuri în format fizic, la Romexpo, în București, după doi ani de pandemie.

Cele 200 de edituri participante au adus o gamă extrem de variată de titluri la prețuri speciale și au pregătit peste 600 de evenimente, lansări de carte, dezbateri și întâlniri cu autori și ilustratori.

Președintele de onoare al celei de-a 29-a ediții a Târgului de carte Gaudeamus Radio România, poeta Ana Blandiana, spune că organizarea unui astfel de eveniment îi ajută pe cititori și autori să se decopere reciproc:

"Târgurile de carte sunt făcute, în general, de editori, de asociații de editori, care au interes să le facă să-și vândă cărțile. Ei bine, Radioul nu are niciun interes de acest fel. Este, în acest sens, cel mai sufletist târg, ca să spun așa. Gaudeamus este un târg care nu are interese materiale, pentru că Radioul este doar o instituție de cultură și că la baza culturii stă cultura. Deci, singurul interes al Radioului este ca să se citească cărțile", a spus poeta la festivitatea de deschidere.

Președintele SRR, Răzvan Dincă, s-a declarat onorat să deschidă această ediție:

„După trei ani de zile în care restricțiile nu ne-au permis să desfășurăm acest eveniment într-o formulă în direct cu publicul cititor, cu editurile, cu scriitorii”.

La eveniment a fost prezent Ioan Matei, directorul în Ministerul Culturii, care a evidențiat rolul administrativ și logistic al instituției pe care o reprezintă:

"Ministerul Culturii sprijină Gaudeamusul și celălalte târguri de carte din țară, sprijină administrativ și, dacă e nevoie, și logistic, și cred și sunt convins că de la an la an prezența noastră va fi mai consistentă. Doresc editorilor un târg bun, doresc cât mai mulți cititori, o mare aglomerație să fie de acum până la final la Romexpo, la Târgul Gaudeamus”.

Târgul va fi deschis zilnic în perioada 7 - 11 decembrie, între orele 10:00 și 20:00, iar accesul tuturor categoriilor de public va fi gratuit.

Mai multe detalii, aici: Târgul de carte Gaudeamus

Radio România Actualități