Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Miniștrii europeni de interne se reunesc la Bruxelles pentru a vota asupra extinderii Spațiului Schengen către România, Bulgaria și Croația

Publicat: joi, 8 Decembrie 2022 , ora 8.53
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Miniștrii europeni de interne se reunesc astăzi la Bruxelles pentru a vota asupra extinderii Spațiului Schengen către România, Bulgaria și Croația, informează Radio România Actualități.

Dacă în privința Croației nu există incertitudini, Austria a anunțat că își menține opoziția față de aderarea României și Bulgariei.

Motivul invocat este creșterea migrației ilegale anul acesta.

Mai mult, cancelarul Austriei a avansat un nou calendar de aderare pentru cele două țări în primăvară.

La București, premierul Nicolae Ciucă i-a comunicat telefonic omologului său austriac faptul că România îndeplinește toate criteriile pentru intrarea în Schengen și că, în prezent, țara noastră are susținerea tuturor celorlalte state membre.

Pe de altă parte, în Austria, mai mulți politicieni, atât din opoziția social-democrată și liberală, cât și din rândul Partidului Conservator, aflat la guvernare, au criticat înaintea reuniunii de astăzi poziția Vienei de a se opune aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

O blocadă Schengen nu rezolvă cu nimic numărul cererilor de azil și nu are nimic de-a face în mod direct cu această problemă, afirmă Othmar Karas, membru al formațiunii de guvernământ și vicepreședinte al Parlamentului European. Potrivit acestuia, amestecarea celor două subiecte este "iresponsabilă și inexplicabilă".

Consiliul Justiție și Afaceri Interne are loc astăzi la prânz, rezultatul votului pentru extindere urmând să fie anunțat, cel mai probabil, în cursul serii.

Radio România Actualități