Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La guvern sunt anunțate noi discuții pe tema pachetului de modificări fiscale menit să echilibreze bugetul

Publicat: luni, 31 Iulie 2023 , ora 10.14
Sursa foto: Facebook / Guvernul României
Sursa foto: Facebook / Guvernul României
Noi discuții sunt anunțate astăzi la guvern pe tema pachetului de modificări fiscale menit să echilibreze bugetul, informează Radio România Actualități.

Ca propuneri, în coaliție au fost discutate unele majorări de taxe și eliminarea unor facilități fiscale, dar și desființarea a 200.000 de posturi bugetare neocupate, în paralel cu reducerea cheltuielilor din ministere.

Vor fi două proiecte de ordonanță de urgență, însă nu vor fi noi taxe, spunea premierul Marcel Ciolacu, ci o revenire la un climat concurențial corect.

Marea provocare este, însă, îndeplinirea obiectivului asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență în ceea ce privește deficitul bugetar. De aceea, premierul se va întâlni chiar astăzi cu ministrul finanțelor pentru a aduce ultimele retușuri la acest pachet, care, în această săptămână, va intra în transparență publică și ar putea ajunge să fie aprobat chiar în ședința de joi a executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a mai spus că modificările fiscale se vor aplica în trei etape, de la 1 septembrie, 1 octombrie și 1 ianuarie 2024.
Radio România Actualități