Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție la echipament dacă vă aventurați în Munții Făgăraș!

Publicat: miercuri, 3 Ianuarie 2024 , ora 12.10
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brașov

Atenție la echipament dacă vă aventurați în Munții Făgăraș! La altitudini de peste 1200 m s-au format mai multe zone cu gheață, avertizează salvamontiștii brașoveni, care au avut un număr mare de intervenții în ultimele zile. Înaintarea pe potecile turistice poate fi îngreunată dacă nu sunteți echipați corespunzător.

Având în vedere fluctuațiile de temperatură din zona montană există posibilitatea să se formeze și mai multe zone cu gheață.

Astfel, salvatorii montani recomandă turiștilor amatori de drumeții să aibă la ei echipament de protecție adecvat, de iarnă, și să abordeze trasee turistice în funcție de pregătirea fizică a fiecăruia.

O atenție deosebită trebuie acordată potecilor care se află în partea de N – NV.

În cazul producerii unui accident, salvamontiștii recomandă să fie anunțate de urgență echipele de intervenție prin Serviciul 112. Cu ocazia apelului la dispeceratul de urgență trebuie să fie specificate clar câteva informații precum: numele apelantului, detalii despre incident, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul și locul unde se găsesc persoanele rănite.
Până la sosirea ajutorului specializat, trebuie delimitat locul accidentului, iar victimele, protejate, prin amplasarea pe pârtie, la 5-6 metri în amonte, o barieră de schiuri înfipte în zăpadă.

În această dimineață, Salvamont România a anunțat că doar în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național au fost recepționate peste 60 de apeluri petnru intervenția de urgență a salvamontiștilor, 9 dintre intervenții fiind pe raza județului Brașov.

Camelia Vlad