Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Solicitarea de arestare preventivă pentru Cornel Dinicu și administratorii complexului Ferma Dacilor

Publicat: miercuri, 3 Ianuarie 2024 , ora 16.24
Sursa foto: arhivă / Facebook / Departamentul pentru Situații de Urgență
Sursa foto: arhivă / Facebook / Departamentul pentru Situații de Urgență
Administratorii complexului turistic Ferma Dacilor și Cornel Dinicu, cel care este cunoscut drept patron al unității respective, așteaptă decizia instanței în legătură cu solicitarea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ei sunt cercetați pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, după ce incendiul izbucnit la fermă, în a doua zi de Crăciun, a ucis șapte persoane și a distrus complet clădirea.

Potrivit Radio România Actualități, procurorii prahoveni au anunțat că nu exclud în acest moment al anchetei nicio cauză a producerii incendiului, dar deocamdată nu există elemente care să probeze supoziția că focul la fermă a fost pus intenționat.

Anchetatorii spun că cei trei administratori au încălcat repetat legislația privind derularea activității de cazare la sediul din Tohani, Prahova.

Clădirea a fost construită fără autorizație de construcție, mansarda a fost realizată din material lemnos, ușor inflamabil, neprevăzut cu căi de evacuare optime, iar construcția a fost încadrată în gradul 5 de rezistență la foc, cel mai defavorabil grad.

Administratorii mai sunt acuzați că imobilul a fost edificat fără autorizație de la ISU Prahova și a fost dotat cu o centrală de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu nefuncțională la momentul producerii incendiului, montată în baza unui proiect neavizat, iar instalația electrică certificată era subdimensionată în raport de nevoile reale ale unui astfel de consumator.

Potrivit Parchetului, cei trei inculpați sunt în culpă pentru producerea dezastrului, deoarece, în condițiile descrise, la care se adaugă lipsa de siguranță a încăperilor oferite ca spații de cazare, șansele reale ca victimele să se poată salva au fost aproape inexistente.
Radio România Actualități