ACUM:
15.03
Călător pe unde și oriunde
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Călător pe unde și oriunde (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Elvis revine pe scenă în 2024, la Londra, grație inteligenței artificiale

Publicat: joi, 4 Ianuarie 2024 , ora 18.12
Sursa foto: Reuters
Sursa foto: Reuters

Legenda rock’n’roll Elvis Presley va reveni pe scenă la sfârșitul anului 2024, la Londra, sub forma unei holograme, într-un spectacol imersiv creat cu ajutorul inteligenței artificiale, au anunțat joi creatorii săi, informează Agerpres.

În „Elvis Evolution”, “Regele” va interpreta pe scenă cele mai mari hituri ale sale, precum “Suspicious Minds”, “Jailhouse Rock” și “Hound Dog”, sub forma unui avatar creat cu ajutorul a mii de înregistrări din concerte și fotografii realizate în privat de către apropiații cântărețului din Memphis.

Grație inteligenței artificiale, imaginile au făcut posibilă crearea unei “versiuni incredibil de autentice a lui Elvis”, a declarat Andrew McGuinness, directorul executiv al Layered Reality, compania britanică aflată în spatele acestui proiect.

Primele spectacole vor avea loc în noiembrie 2024 în capitala britanică, înainte de alte concerte prevăzute pentru moment în Las Vegas, Berlin și Tokyo.

Înainte de Elvis, compania Pophouse Entertainment a propus deja la Londra un concert al grupului de disco suedez ABBA, în care cvartetul este reprezentat de avataruri digitale.

Ca urmare a succesului înregistrat, spectacolul a fost prelungit, iar compania suedeză a anunțat lansarea unui nou show cu avataruri ale unor muzicieni din trupa americană de glam-metal Kiss.

Sursa foto: Reuters


Radio România Reșița