Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cetatea Râșnov, închisă și anul acesta

Publicat: marți, 9 Ianuarie 2024 , ora 10.51
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Cetatea medievală Râșnov nu va putea fi vizitată cel mai probabil nici în acest an.

Obiectivul va rămâne în continuare închis ca urmare a faptului că lucrările de reabilitare nu au fost finalizate.

Acesta este al patrulea an de când Cetatea este închis circuitului turistic.

Constructorul, care a început restaurarea în anul 2020, ar fi trebuit să încheie lucrările în luna iunie a anului 2022, însă acestea au fost finalizate în proporție de doar 50%.

Urmează să fie lansată o licitație pentru desemnarea unui nou constructor, care să realizeze restul lucrărilor de reabilitare, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Râșnov, Răzvan Iancu:

„Trebuia făcută o expertiză a lucrărilor care s-au executat până în momentul de față și a lucrărilor ce urmează să se execute, practic, ce a rămas de reabilitat. Această expertiză a fost finalizată la sfârșitul anului trecut și urmează să parcurgem pașii legali în ceea ce privește proiectul de reabilitare a Cetății. La sfârșitul anului trecut, în ultima ședință de Consiliul Local am obținut și o etapizare a proiectului. Asta în condițiile în care am obținut o derogare de la ADR Centru, prin prelungirea alocării fondurilor nerambursabile. Practic, vom putea atrage în continuare fonduri nerambursabile pentru acest proiect, dar etapizat".


Întregul proiect pentru reabilitarea Cetății Râșnov are o valoare de aproape 21 de milioane de lei, dintre care peste 13 milioane de lei sunt bani europeni.
Ruxandra Stoica