Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Liber la organizarea de consursuri pentru personal medical în spitale!

Publicat: joi, 11 Ianuarie 2024 , ora 13.48
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Guvernul României a aprobat, astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, un memorandum privind aprobarea organizării unor concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante din sectorul Sănătate și Asistență socială din instituțiile publice, cele care au depus cereri în acest sens încă de anul trecut.

"S-au aprobat 4555 de posturi, dintre care în integralitate am aprobat toate solicitările venite din partea spitalelor, unităților medicale, de 1510 posturi de medici, inclusiv medici stomatologi. De asemenea, s-au aprobat 1847 de posturi de personal auxiliar - moașă, asistentă, infirmieră, peste 45 de posturi pentru personal de specialitate -kinetoterapeut, chimiști, biologi, psihologi, laboranți, psihopedagogi, farmacist și alte specializări de genul acesta și, de asemenea, am avut și 853 de posturi pentru personal auxiliar, asistenți sociali, juriști, ingineri, economiști și inspectori”,
a spus ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.

Pe măsură ce la minister vor fi primite noi solicitări pentru organizare de concursuri, vor fi rezolvate prioritar, astfel încât sistemul de sănătate să poată beneficia de condiții optime pentru desfășurarea actului medical, a adăugat ministrul Adrian Veștea.

Dintre cele 4.555 de posturi, pentru unitățile medicale și de asistență socială din județul Brașov s-au aprobat 150 de posturi în municipiile Brașov, Săcele, Codlea și Făgăraș, precum și în orașul Victoria, dintre care 41 de posturi pentru medici (inclusiv stomatologi), 50 pentru personalul medical auxiliar, 23 pentru personalul de specialitate și 36 pentru personalul auxiliar:

·         Brașov: 84 posturi (dintre care 13 de medic)
·         Săcele: 20 posturi (dintre care 11 de medic)
·         Codlea: 10 posturi (dintre care 4 de medic)
·         Făgăraș: 1 post de personal de specialitate
·         Victoria: 35 posturi (dintre care 13 de medic)

Reamintim că la Brașov, doar Spitalul Clinic Județean de Urgență are un deficit de peste 420 de cadre medicale și personal auxiliar, ceea ce înseamnă circa 16% din totalul necesar de posturi aprobate.

Camelia Vlad