Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Educație alternativă pentru aproape 600 de fete din mediul rural

Publicat: vineri, 12 Ianuarie 2024 , ora 15.22
Sursa foto: progressfoundation.ro
Sursa foto: progressfoundation.ro
Peste 580 de fete din mediul rural din România au beneficiat de educație alternativă în 50 de biblioteci din țara noastră, în cadrul proiectului “GirlPower Network – Rețeaua fetelor puternice din rural”.

Proiectul, derulat de Fundația Progress în perioada ianuarie 2022 – ianuarie 2024, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, a fost creat cu scopul de a educa și dezvolta intelectual tinerele între 10 și 16 ani din mediul rural, pentru ca ele să facă față mai bine provocărilor aduse de viitor.

„Au fost implicate direct în proiect 50 de bibliotecare, 585 de fete și între 1500 și 2000 de membri ai comunității. Intervenția noastră a vizat capacitarea bibliotecarelor, capacitarea fetelor, printr-o serie întreagă de cursuri de formare și de activități, care s-au desfășurat în bibliotecă,în grup de câte 10-15 fete care s-au înscris, din fiecare comunitate. Am vorbit despre două tematici mari: dezvoltare personală și cetățenie activă - cum le facem pe fete să fie mai implicate în viața comunității”, a explicat Camelia Crișan, CEO Fundația Progress.
Ruxandra Stoica