Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Mihai Viteazul - Prințul intrat în legenda Europei“, în 24 ianuarie, la Brașov

Publicat: luni, 22 Ianuarie 2024 , ora 10.23
Sursa foto: captură video
Sursa foto: captură video

Proiecție specială a filmului „Mihai Viteazul - Prințul intrat în legenda Europei“, miercuri, 24 ianuarie, de la ora 13.00, la cinematograful din mall-ul din cartierul Tractorul.

Regia filmului este semnată de Mihaela Mihai, iar în rolurile principale îi veți putea vedea pe actorii Denis Ștefan, Maia Morgenstern și Nicodim Ungureanu.

Producția a fost filmată și în Brașov și aduce în exclusivitate informații descoperite chiar în aceste locuri, au spus producătorii filmului:

„Producția cinematografică se bazează pe documente și declarații în premieră ale prof. pr. dr. Vasile Oltean, care a descoperit în Brașov un manuscris rar despre Mihai Viteazul și obiecte aparținând domnitorului. Filmările au avut loc la Biserica Sfântul Nicolae și Muzeul Prima Școala Românească, locul care adaposteste în Șcheii Brașovului și prima piesă de teatru cu subiect românesc, scrisă de un român, care vorbește despre domnitor”.

Filmul a fost prezentat la lansare și în două festivaluri internaționale, în Franța și America.


 

Radio România Brașov