Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Carnavalul de la Veneția îl va omagia pe Marco Polo

Publicat: marți, 23 Ianuarie 2024 , ora 14.44
Sursa foto: Facebook / România Actualități
Sursa foto: Facebook / România Actualități
Carnavalul de la Veneția va avea loc anul acesta între 27 ianuarie și 13 februarie. Și pentru că se împlinesc 700 de ani de la moartea celui care a fost probabil cel mai faimos venețian din toate timpurile, Marco Polo, organizatorii au stabilit "Ad Oriente" (n.r. "Spre Orient") ca temă a Carnavalului.

Pe parcursul a mai bine de două săptămâni, întregul oraș Veneția va fi transformat într-o hartă care va aminti de aventurile negustorului medieval în Asia, informează Rador.

Vizitatorii vor putea să se plimbe pe străzi și să ajungă în piețe animate de spectacole de lumini, muzică și artă dedicate temei.

Istoria Carnavalului de la Veneția a fost marcată de multe suișuri și coborâșuri, deoarece de-a lungul secolelor sărbătorile oficiale au fost interzise de diverși conducători cu vederi conservatoare.

Versiunea actuală a Carnavalului datează din 1979, acesta fiind reînviat după 180 de ani de inactivitate.

În general, costumele de carnaval amintesc de epoca Giacomo Casanova din secolul al XVIII-lea, când au avut loc ultimele ediții ale festivităților originale.

De data aceasta, însă, Veneția va privi mai departe în bogata sa istorie pentru a comemora moștenirea uneia dintre primele înregistrări ale literaturii de călătorie - "Il Milione" sau, așa cum este cunoscut în lume, "Călătoriile lui Marco Polo".

"Carnavalul va fi o ocazie de a pătrunde în povestea tânărului venețian Marco Polo, care se desfășoară undeva între realitate și fantezie creând o narațiune fascinantă care continuă să ne captiveze și să ne facă să visăm. După părerea mea, dar poate că sunt părtinitor, acesta este cel mai frumos Carnaval din lume, pe care îl răspândim în timp și spațiu, pentru a ajunge la toată lumea, în Centrul Istoric, pe continent și în insule",
a declarat Luigi Brugnaro, primarul Veneției.

Vizitatorii costumați sunt așteptați la parade pe apă, care alegorice, baluri mascate și parade nocturne, cu o procesiune spectaculoasă de-a lungul Marelui Canal, care va deschide oficial festivalul din acest an pe 28 ianuarie.
Rador