ACUM:
15.03
Călător pe unde și oriunde
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Călător pe unde și oriunde (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Maratonistul Ilie Roșu a decedat după ce a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii

Publicat: miercuri, 24 Ianuarie 2024 , ora 12.50
FOTO: ilierosu.ro / arhivă
FOTO: ilierosu.ro / arhivă

Maratonistul Ilie Roșu, în vârstă de 64 de ani, a decedat, miercuri, după ce a făcut stop cardiac în timp ce alerga la Maratonul Unirii, la Focșani.

Maratonistul a plecat, la ora 09,30, în cursă din Piața Unirii din Focșani, alături de alți 14 colegi, dar la scurt timp, pe strada Unirea Principatelor, a căzut pe caldarâm, fiind resuscitat inițial de un alt participant la maraton și mai apoi de echipajele medicale. Ilie Roșu a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență 'Sf. Pantelimon' Focșani, procedurile de resuscitare continuând, conform protocolului.

La ora 11,17, medicii au declarat decesul acestuia.

Înainte de plecarea în cursă, Ilie Roșu a declarat, pentru AGERPRES, că alergarea de miercuri reprezintă 'respectul pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859'.

'Suntem 15 maratoniști care luăm startul din Piața Unirii din Focșani. Vom ajunge la Câmpineanca, Vârteșcoiu și până la Odobești, pe un traseu dus - întors, în care vom trece și pe la Mausoleul Eroilor din Focșani de unde zece copii vor continua cursa populară alături de noi. (...). Această alergare reprezintă respectul nostru pentru istoria României, respectul nostru pentru românii care au înfăptuit Unirea de la 1859, pe 24 ianuarie, atunci când Cuza a fost ales domn al celor două țări românești, Moldova și Muntenia', a declarat Ilie Roșu înainte de începerea maratonului.

Ilie Roșu alerga miercuri la cel de-al 293 maraton din cariera sa, având peste 12.000 de kilometri alergați la maratoane în România, Europa, dar și pe alte continente.

Maratonul Unirii a fost anulat.

AGERPRES

Marian STOICA