ACUM:
15.03
Călător pe unde și oriunde
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Călător pe unde și oriunde (continuare)

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Călătorie în Viena imperială - Bicentenarul Bruckner la Sala Radio

Publicat: miercuri, 31 Ianuarie 2024 , ora 20.02

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială.

Vineri, 2 februarie (ora 19:00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – Mozart și Bruckner.

Lucrările sunt interpretate de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului vienez Sascha Goetzel.

Seara de la Sala Radio se va deschide cu Mozart: Simfonia nr. 41 – Jupiter, ultima sa simfonie, compusă în vara anului 1788.

Itinerariul muzical vienez va continua cu Missa nr. 3 în fa minor semnată de Anton Bruckner (1824-1896), de la a cărui naștere aniversăm 200 de ani.

Apreciat pentru cele 11 simfonii ale sale și pentru creațiile religioase, Bruckner era și extrem de credincios, ceea ce a exprimat în lucrările sale sacre, din seria cărora face parte Missa nr. 3. Premiera lucrării a avut loc la Viena, în 1872, la Augustinerkirche, biserica situată în vecinătatea Palatului Imperial Hofburg, reședința de iarnă a dinastiei habsburgice. Bruckner a dirijat premiera absolută a creației sale.

Missa va fi interpretată cu participarea Corului Academic Radio, pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu, și în ipostază solistică îi veți aplauda pe Sofia Nesje Enger – soprană, Lilia Istratii – mezzo-soprană, Adorján Pataki – tenor și Iustinian Zetea – bas.

Concertul va fi transmis live pe calea undelor, pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical, dar și live online pe site-urile celor două posturi de radio și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.68.00).

Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete.

Biletele sunt disponibile și în sistem online - pe entertix.ro și myticket.ro, dar și în librăriile Cărturești.

Radio România