Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Protest de amploare al taximetriștilor, în Piața Constituției

Publicat: miercuri, 7 Februarie 2024 , ora 11.13
FOTO: captură video Facebook clubultaximetristilor
FOTO: captură video Facebook clubultaximetristilor
Un protest de amploare al taximetriștilor din țară are loc în Piața Constituției. Taimetriștii, inclusiv din Brașov, s-au adunat încă de la primele ore ale dimineții în piață, pentru a protesta față de respectarea legii care reglementează serviciile de ridesharing și cer un statut concurențial corect. 

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) poartă în prezent negocieri la Guvern pentru a fi reglementat transportul de tip ridesharing. Printre măsurile propuse se numără eliminarea tarifului dinamic pentru Bolt sau Uber, dar și interdicția de a prelua o cursă din altă localitate decât cea pe raza căreia s-a obținut autorizația de transport. 


Protestul este organizat de șase asociații din țară care au întreprins și este autorizat pentru 1000 de mașini. Taximetriștii vor protesta până la ora 14.
Ruxandra STOICA