Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

11 milioane de euro pentru sprijinirea mass-mediei independente, în cadrul proiectului "Europa creativă"

Publicat: luni, 12 Februarie 2024 , ora 12.28
FOTO: Facebook / Biroul Europa Creativă România
FOTO: Facebook / Biroul Europa Creativă România

Comisia Europeană a publicat noua cerere "Parteneriate în domeniul jurnalismului" ce permite alocarea de fonduri pe doua secțiuni separate: finanțarea colaborărilor transfrontaliere între organizațiile mass-media de știri și subvenționarea organizaților care contribuie la viața democratică.

Data limită pentru depunerea candidaturilor este 14 februarie. Ne oferă detalii, Ioana Vașoti, coordonator Europe Direct Râșnov:

"6 milioane de euro se acordă pentru sprijinirea colaborării transfrontaliere între organizațiile mass-media de știri care doresc să dezvolte împreună modele de afaceri inovatoare sau să desfășoare în comun proiecte jurnalistice. Cea de-a doua acțiune, pentru care sunt alocate 5 milioane de euro, are ca scop sprijinirea organizațiilor mass-media de știri care sunt deosebit de importante pentru dezbaterile democratice și pentru participarea cetățenilor. Ea va urmări să instituie programe de finanțare, de exemplu, fonduri care vor distribui granturi către organizațiile mass-media locale sau regionale, către jurnalismul de investigație precum și către organizațiile mass-media specializate în informații de interes public".

Ruxandra STOICA