Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Informare meteo de vânt și precipitații, în toată țara! La munte sunt așteptate ninsori

Publicat: marți, 13 Februarie 2024 , ora 10.48
FOTO: arhivă Radio Reșița
FOTO: arhivă Radio Reșița

Meteorologii au prelungit informarea de precipitații și intensificări ale vântului, până miercuri dimineață. În unele zonele cantitățile vor fi însemnate, iar la munte se vor întoarce ninsorile. Totodată, a fost emis cod portocaliu de ninsori în zonele montane din județele Hunedoara, Alba și Sibiu.

Potrivit ANM, în intervalul 13 februarie, ora 10.00 – 14 februarie, ora 08.00, temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă.

În Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Marți, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45...55 km/h”, a transmis ANM.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru perioada 13 februarie, ora 10.00 – 14 februarie, ora 08.00

În Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25...30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp”, a mai trqansmis ANM.

Totodată, vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Meteorologii au emis și o avertizare cod potrocaliu, pentru periooada 13 februarie, ora 10.00 – 13 februarie, ora 22.00.  

În zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50...70 l/mp”, a transmis ANM.

Marian STOICA