Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere poate fi dat oriunde în țară

Publicat: marți, 13 Februarie 2024 , ora 20.54
Examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere poate fi dat oriunde în țară.

Camera Deputaților a adoptat în unanimitate, un proiect care prevede că examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere poate să fie dat oriunde în țară, nu numai în localitatea de domiciliu.

Persoanele care solicită participarea la examen pentru proba practică în vederea obținerii permisului de conducere sau a unor noi categorii trebuie să fie apte din punct de vedere medical, potrivit legii, să facă dovada pregătirii practice prin cursuri organizate de unități autorizate și că a fost declarat „admis” de către autoritatea competentă la proba teoretică de verificare a cunoștințelor, prevede actul normativ.

Această modificare va permite candidaților pentru obținerea permisului de conducere sau a unor noi categorii ori subcategorii ale acestuia să depună dosarul complet la autoritatea competentă pe raza căreia solicitanții își au domiciliul ori reședința, se arată în raportul comisiei de specialitate.

Proba practică pentru obținerea permisului de conducere și eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanții își au domiciliul ori reședința sau, în cazul celor aflați la studii în România de cel puțin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc, mai prevede actul normativ.

Examenul practic pentru obținerea permisului de conducere va rămâne să fie dat în condițiile actuale, deoarece acum autoritățile competente din domeniu nu au posibilități tehnice să poată să fie dat oriunde în țară, se mai menționează în raport.

Camera Deputaților este for decizional.
Nucu Jalea