Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au început înscrierile pentru proiectul ”Pași spre Independență”

Publicat: miercuri, 14 Februarie 2024 , ora 11.36
Sursa foto: Facebook / Bastonul Alb
Sursa foto: Facebook / Bastonul Alb
Au început înscrierile pentru proiectul ”Pași spre Independență”.

Este vorba despre un proiect inițiat în luna octombrie a anului trecut de un grup de inițiativă format din membri ai Asociației Bastonul Alb Brașov, care oferă nevăzătorilor sau însoțitorilor acestora șapte  telefoane mobile accesibilizate.

Cu ajutorul lor, nevăzătorii se pot deplasa singuri în diferite locații, fie cu mijloacele de transport în comun, fie cu taxiul sau pe jos.

De asemenea pot avea acces la diverse infomații, la educație, pot face cumpărături online, pot achita facturi, pot citi cărți, pot asculta descrieri ale fotografiilor și filmelor sau pot socializa.

„Achiziționăm telefoane pentru cei care vor dori să ne arate că vor să își caute de lucru, să studieze, să se integreze mai bine în societate, iar telefoanele, implicit tehnologia, le-ar putea fi de folos, în sensul în care multe lucruri le putem face cu ajutorul unui telefon cu voce, de la deplasarea prin oraș, până la plățile facturilor. Avem un link pe pagina de Facebook a Asociației «Bastonul Alb», un formular de înscriere sau pot să mă sune pe mine la numărul 0735821524”, a precizat Costi Marchidan, reprezentant al Asociației Bastonul Alb.

Proiectul este realizat cu ajutorul Fundației Comunitare Brașov și Cercul de Donatori.
Ruxandra Stoica