Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muzeul Relațiilor Rupte, la Zagreb

Publicat: miercuri, 14 Februarie 2024 , ora 14.15
Sursa foto: Facebook / Museum of Broken Relationships
Sursa foto: Facebook / Museum of Broken Relationships

O crustă de la un vechi accident de motocicletă, o rochie de mireasă nepurtată, o proteză de picior sau un topor. În timp ce lumea sărbătorește, miercuri, Ziua Îndrăgostiților, un muzeu din Zagreb a colecționat obiecte care comemorează povești uneori bizare despre dragostea pierdută, informează Reuters.

Înființat în 2006, pe o stradă retrasă din apropierea pieței principale din Zagreb - un loc de întâlnire preferat de îndrăgostiți și de prieteni timp de zeci de ani - Muzeul Relațiilor Rupte, administrat de o companie privată, expune mii de obiecte, unele obișnuite, altele ciudate, fiecare fiind o emblemă a unei iubiri dispărute.

„Nu obiectele în sine, ci poveștile din spatele lor sunt cele care intrigă, care inspiră și care sunt emoționante”, a declarat Drazen Grubisic, cofondator al muzeului. „Pentru mine, acesta este un muzeu despre dragoste. Însă noi avem o viziune diferită asupra iubirii când ea se termină”, a adăugat el.

Un veteran de război croat a donat o proteză de picior în amintirea aventurii sale cu o angajată a Ministerului Apărării pe care a cunoscut-o în timpul tratamentului. Proteza de picior a supraviețuit relației lor.

O turcoaică a donat o rochie de mireasă pe care nu a mai purtat-o pentru că bărbatul care urma să îi devină soț a murit cu o lună înainte de nuntă.

O persoană a donat un topor pe care îl folosise pentru a tăia mobila fostei sale iubite, în timp ce o altă persoană a donat o crustă veche de 27 de ani de la accidentul de motocicletă al unui iubit.

Donatoarea, care este de profesie biolog, s-a întrebat o dată dacă ar putea să o folosească pentru a-și clona persoana iubită.
O carte a hipnotizatorului britanic Paul McKenna, intitulată „I Can Make you Thin” ( n.r. Pot să te fac să slăbești), a fost donată de o femeie care a primit-o de la partenerul ei de viață și care se numără de acum printre obiectele expuse în muzeul croat.

„Nu cumpărați această carte și nu o dăruiți persoanei iubite, dacă vreți ca relația voastră să dureze”, a spus Drazen Grubisic.

Nucu Jalea