Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Stop publicității la jocurile de noroc!

Publicat: miercuri, 14 Februarie 2024 , ora 18.56
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Organizația Salvați Copiii solicită Parlamentului României să modifice legislația astfel încât să fie interzisă orice formă de publicitate a jocurilor de noroc, precum și amplasarea sălilor de jocuri de noroc în apropierea unităților de învățământ sau de alte spații destinate copiilor și tinerilor.

Expunerea continuă a acestora la mesaje de promovare a jocurilor de noroc le poate afecta sănătatea mentală și dezvoltarea cognitivă, atrag atenția membrii organizației.

„În primul rând, interzicerea oricărei forme de comunicare, așa cum se numește ea comercial, audio – vizuală, în presa scrisă, în online, în orice formă de transmitere a unor informații public, cum ar fi cinematografe, mesajele telefonice, în spațiile publice, inclusiv promovarea pariurilor la evenimentele sportive sau în spațiile destinate acestora. Apoi, ne dorim să nu mai fie acordate autorizații de exploatare a jocurilor de noroc în localitățile cu mai puțin de 10.000 de locuitori. Este acel reper între orașe și sate”, a precizat reprezentantul Salvați Copiii, George Roman.

Cea mai recentă anchetă sociologică realizată și publicată de Salvați Copiii arată că unul din șapte copii practică în mod constant jocuri de noroc pe bani, a adăugat reprezentantul organizației:

„Am mai constatat că un copil din 10 trăiește în familii în care unul dintre părinți are acest comportament aproape adictiv de a toca o parte din salarii sau din bani pe jocurile de noroc în speranța că vor câștiga mai mult, situație care, de fapt, odată că pune în pericol copilul, prin dezvoltare a unor comportamente de risc. Și știm foarte bine că orice comportament de risc este corelat cu un alt tip de comportament de risc, că acești acești copii, adolescenți, tineri sau adulți, în general, sunt încercați de mai multe forme de dependență”.

Chiar dacă industria jocurilor de noroc generează venituri substanțiale pentru bugetele de stat prin taxare și impozitare, costurile sociale ale fenomentului dependenței depășesc aceste contribuții financiare, susține George Roman.

Interviul poate fi ascultat aici:




Camelia Vlad