Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

500 de copii din România sunt diagnosticați, anual, cu cancer

Publicat: joi, 15 Februarie 2024 , ora 11.47
500 de copii din România sunt diagnosticați anual cu diferite forme de cancer.

Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer reprezintă o campanie globală pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul infantil și pentru a evidenția sprijinul necesar pentru copiii și adolescenții cu cancer, supraviețuitorii și familiile acestora.

Această zi, marcată anual la data de 15 februarie, subliniază nevoia de recunoaștere rapidă a semnelor care ar putea salva vieți și, totodată, impactul acestei boli. De asemenea, evidențiază necesitatea unui acces mai echitabil și mai bun la tratament și îngrijire pentru toți copiii cu cancer, de pretutindeni.

În fiecare an, peste 400.000 de copii și adolescenți sub 20 de ani sunt diagnosticați cu cancer.

Cauzele majorității cancerelor infantile sunt necunoscute și nu pot fi prevenite decât prin încurajarea unor obiceiuri de viață sănătoase pe care le putem cultiva ca părinți: hrană sănătoasă, mișcare în aer liber, interacțiune socială sănătoasă, arată comunitateaoncologica.ro.

Aproximativ 500 de copii români sunt diagnosticați anual cu diferite forme de cancer, a declarat pentru Agerpres președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia.

Lipsa banilor pentru investigațiile necesare este principala problemă în țara noastră.

„Părinții care au bani își duc copiii afară în Europa, iar părinții care nu au bani nu au decât să aștepte să fie suplimentat bugetul și să poată să își vadă copilul intrat pe tratament. Și aici sunt tratamente dedicate și întâmpină greutăți. (...) Avem specialiști, avem și nu avem tratamente de ultimă generație, dar multe sunt întrerupte. Vă dau un singur exemplu - Vesanoidul - care a fost adus cu mari sincope de luni de zile. Dacă pacientul nu ia acest medicament, viața lui este pusă în pericol”, a spus Cezar Irimia.

Astăzi, la Vocea Brașovului, dezbatem acest subiect alături de dr. Dana Vodă, secția Oncologie Spitalul de Copii Brașov, Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor bolnavilor de cancer din România și Mirela Retegan, reprezentant Fundația ZURLI, inițiator ''Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule''

Ascultă emisiunea, de la 14:00 la 15:00, pe 93,3 FM și pe radiobrasovfm.ro.
Theodora Ghiorghiu