Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

53 de persoane au murit în urma unor violențe tribale în Papua Noua Guinee

Publicat: luni, 19 Februarie 2024 , ora 12.27
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
53 de persoane au murit în urma unor violențe tribale în Papua Noua Guinee, a anunțat poliția din această țară din Pacific, informează AFP.

Poliția și armata au găsit cadavrele a 53 de bărbați, despre care autoritățile spun că au fost uciși în apropiere de orașul nordic de munte Wabag, la aproximativ 600 de kilometri nord-vest de capitala Port Moresby, a raportat șeful poliției din Papua Noua Guinee, David Manning.

Circumstanțele exacte ale acestor decese nu sunt cunoscute încă. Cu toate acestea, poliția a raportat că a primit informații despre schimburi intense de focuri de armă.

Potrivit informațiilor furnizate de David Manning, aceste decese sunt legate de un conflict persistent între două triburi. Clanurile din munții din Papua Noua Guinee sunt în conflict de secole. Poliția a spus că a primit imagini cu cadavre însângerate, cu răni grave, întinse pe drum sau stivuite în spatele unui camion.
Nucu JALEA