Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vladimir Putin, cadou pentru Kim Jong Un

Publicat: marți, 20 Februarie 2024 , ora 11.52
FOTO: Reuters
FOTO: Reuters
Președintele rus Vladimir Putin i-a dăruit liderului nord-coreean Kim Jong Un o limuzină de fabricație rusă, au anunțat marți media de stat de la Phenian, în cadrul consolidării relațiilor între cele două țări, potrivit AFP. 

Kremlinul a confirmat ulterior că președintele rus Vladimir Putin i-a oferit liderului nord-coreean Kim Jong-un o mașină rusească de înaltă clasă din gama Aurus, potrivit EFE. „Da, este un Aurus”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, citat de agenția de presă rusă oficială TASS. 

Gama Aurus dispune de mai multe modele și, în funcție de dotări, prețul variază între 35 și 50 de milioane de ruble (între 380.000 și 540.000 de dolari). Prin urmare, cadoul lui Putin ar putea încălca sancțiunile ONU din 2017, care au fost votate inclusiv de Rusia și care interzic exportul de bunuri de lux către Coreea de Nord. În cursul vizitei liderului nord-coreean în Rusia anul trecut, Putin l-a invitat la o plimbare pe bancheta din spate a limuzinei sale prezidențiale Aurus Senat. Kim Jong Un luase cu el în vizita sa în Rusia un Maybach, care a fost transportat cu un tren special din Coreea de Nord. Întâlnirea a servit la pecetluirea cooperării militare și a acordurilor de schimb prin care Phenianul a transferat Moscovei rachete balistice și obuze de artilerie pe care armata rusă le-a folosit în Ucraina.
Nucu JALEA