Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

70 de monede scoase din stomacul unui aligator de la grădina zoologică din Nebraska

Publicat: joi, 22 Februarie 2024 , ora 12.22
FOTO: CNN
FOTO: CNN
70 de monede au fost găsite în stomacul lui Thibodaux, un aligator alb în vârstă de 36 de ani, în timpul unui control de rutină. 

Această descoperire a fost făcută de medicii veterinari de la Grădina Zoologică și Acvariul Henry Doorly din Omaha, Nebraska (Statele Unite), relatează „USA Today”. Analize similare vor fi efectuate și asupra celorlalți aligatori din stabiliment.

În timpul unei radiografii, medicii și-au dat seama că Thibodaux a ingerat 70 de monede. Preocupat de sănătatea animalului, personalul de îngrijire a operat, așadar, aligatorul. Acesta din urmă a fost anesteziat. 

„A fost amplasată o țeavă de plastic pentru a-i proteja gura și a trece în siguranță instrumentele folosite pentru a accesa monedele", a spus Christina Ploog, medicul veterinar responsabil de intervenția chirurgicală. 

Potrivit grădinii zoologice, aceste monede, care au însumat 7 dolari, proveneau de la vizitatori. Unii dintre ei le-au aruncat în iazul cu aligatori. Se pare că animalul le-a înghițit înainte ca echipa de curățenie să poată interveni și să îndepărteze orice ar putea fi potențial periculos pentru reptilă. În urma operației suferite, aligatorul Thibodaux se simte bine. 
Nucu JALEA