Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lungmetrajul "Anatomie d'une chute", marele câștigător al galei Cesar 2024

Publicat: sâmbătă, 24 Februarie 2024 , ora 18.27
Sursa foto: REUTERS
Sursa foto: REUTERS

Lungmetrajul "Anatomie d'une chute", regizat de Justine Triet, a fost marele câștigător al galei de decernare a premiilor Cesar 2024, organizată vineri seară în sala Olympia din Paris, unde această peliculă s-a impus la șase categorii de premii, inclusiv la categoria principală, "cel mai bun film" si cea mai bună regie.

Filmul "Anatomie d'une chute" era unul dintre marii favoriți ai galei de vineri seară, după ce primise în luna ianuarie 11 nominalizări. Lungmetrajul a fost recompensat cu trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2023.

Pelicula a primit cinci nominalizări la premiile Oscar din acest an, care urmează să fie decernate în luna martie, și a câștigat deja două Globuri de Aur.

Un alt câștigător important al galei, care s-a desfășurat în sala Olympia din Paris, a fost filmul "Le Regne animal", care primise cele mai multe nominalizări, 12, și care s-a impus în cele din urmă la cinci categorii.

Acest lungmetraj, regizat de Thomas Cailley, a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, unde a obținut un premiu în secțiunea Un Certain Regard.

Arieh Worthalter, interpretul unui activist dintr-o grupare de extrema stângă în filmul "Le Proces Goldman", a câștigat premiul Cesar pentru cel mai bun actor în rol principal, Sandra Hüller ("Anatomie d'une chute") a fost desemnată cea mai bună actriță în rol principal.

Sursa info: Agerpres 

Theodora Ghiorghiu