ACUM:
14.00
Top 30 Brașov FM (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri

Înapoi

Conducerea Aeroportului Brașov, luată prin surprindere de decizia Dan Air de a-și muta zborurile

Publicat: miercuri, 1 Noiembrie 2023 , ora 20.24

„Decizia conducerii companiei DAN AIR de a muta operațiunile aeriene de pe Aeroportul Internațional Brașov pe Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău ne-a luat prin surprindere și credem că este o decizie conjuncturală și cu implicații de natură comercială, generată de imposibilitatea operatorului aerian de a asigura de la Brașov cursele deja publicate”, a transmis, printr-un comunicat de presă, conducerea aeroportului Brașov.

Aceasta speră ca administrația companiei aeronautice să reia relațiile de colaborare cu Aeroportul din Brașov cel puțin după extinderea programului la 16 ore, din ianuarie 2024.

Între timp, sunt căutate soluții pentru acoperirea destinațiilor asigurate la acest moment de Dan Air.

Dan Air este prima companie care a avut încrederea și deschiderea să inițieze curse pe cel mai nou aeroport al României, chiar din prima zi de funcționare, recunoaște conducerea Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav.

Imediat după momentul inaugurării au fost începute și demersurile pentru extinderea programului de funcționare, inițial de 10 ore, apoi de 12 ore.

Programul a fost însă nesatisfăcător pentru companiile de zbor care operează la Brașov, printre care Dan Air, astfel că soluția identificată în ultimele zile, și anume de extindere a programului de la 12 la 16 ore, începând cu data de 15 ianuarie 2024, a fost cea mai fezabilă, spun autoritățile aeroportuare. Printre alte cauze, pentru că ar fi necesară suplimentarea personalului care activează în cadrul Aeroportului Brașov și efectuarea unui ciclu de pregătire specifică fiecărei instituții de către noii angajați, a explicat directorul Aeroportului, Alexandru Anghel.

Astfel, odată cu implementarea programului de funcționare de 16 ore, ar putea fi reluată colaborarea cu Dan Air.

Totodată, sunt discuții și cu alte companii interesate de Aeroportul Brașov.

Mai mult, spune Alexandru Anghel, din luna decembrie, o nouă companie va începe operarea pe Aeroportul Internațional Brașov, cu câte trei zboruri săptămânale spre două destinații din Germania, München și Stuttgart.

Pe de altă parte sunt purtate discuții cu această companie pentru zboruri și către alte destinații, inclusiv pentru acoperirea celor lăsate libere de Dan Air, cu atât mai mult cu cât acest operator și-a manifestat intenția de a deschide o bază operațională la Brașov.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Camelia Vlad