Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

MApN recrutează soldați gradați profesioniști, parașutiști comando și specialități de sprijin

Publicat: vineri, 16 Februarie 2024 , ora 14.46

Ministerul Apărării Naționale a lansat o nouă campanie de recrutare destinată civililor care au peste 18 ani, absolvenți a cel puțin 10 clase și ambiția de a se alătura uneia dintre cele mai solicitante profesii.

Pe lângă evaluarea psihologică, aspiranții au de trecut probe sportive și un test la limba engleză. Sunt disponibile 40 de posturi pentru specialitatea parașutiști comando.

Înscrierea candidaților se poate face până la 01 martie 2024, la sediul unităților de forțe pentru operații speciale din țară. Programul de pregătire va debuta în mai a.c.

Cei interesați trebuie să se adreseze pentru mai multe informații Școlii de instruire a forțelor pentru operații speciale din Vlădeni, județul Brașov la numărul de telefon 0790.229.919 sau să acceseze site-ul instituției: https://safos.mapn.ro/pages/program-de-instruire-initiala-a-sgp-arma-forte-speciale-specialitatea-parasutisti-comando

Pe lângă cele 40 de posturi destinate parașutiștilor comando, Școala de instruire a forțelor pentru operații speciale ,,Burebista” scoate la concurs încă 6 posturi de soldat gradat profesionist, cu încadrare la U.M. 02655, în localitatea Vlădeni, județul Brașov, pentru următoarele specialități militare de sprijin:

- Șofer - 1 loc;

- Reparator/mecanic auto mașini blindate – 1 loc;

- Bucătar - 2 locuri;

- Mânuitor materiale la depozitul alimentar – 1 loc;

- Meseriaș în construcții – 1 loc.

Condiții de înscriere: cetățenie română și domiciliul stabil în România, vârsta între 18 ani împliniți la data începerii programului de instruire și cel mult 44 de ani împliniți la data acordării gradului, absolvent de minim 10 clase, deținerea permisului de conducere categoriile B și C (doar pentru postul de șofer).

Probele de selecție constau în parcurgea într-un timp determinat (1 min. 50 sec.) a unui traseu aplicativ – militar, care conține 10 elemente pe un circuit de 90 m lungime, și care evaluază nivelul de dezvoltare a deprinderilor motrice individuale (viteză, coordonare, îndemânare) și proba de rezistență care implică alergarea pe distanța de 2000 m (în 10 min. 30 sec.).

Pentru toate cele 46 de posturi, înscrierile NU se fac prin centrele militare zonale ci direct la sediul unității militare din localitatea Vlădeni, județul Brașov.

Forțele pentru Operații Speciale reprezintă ,,componenta specializată, de reacție rapidă, de nivel strategic, cu structuri terestre, navale și aeriene dedicate, instruită și dotată pentru executarea misiunilor de cercetare specială, acțiuni directe, de asistență militară și neconvenționale, precum și misiuni complementare acestora, pe teritoriul statului român sau în afara acestuia, în condițiile legii, independent sau împreună cu forțele speciale ale coalițiilor și alianțelor din care România este parte”. 

FOTO: MApN 

Marian STOICA