ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Centrul de copii și juniori de la FC Brașov riscă să nu își mai poată continua activitatea

Publicat: miercuri, 20 Septembrie 2023 , ora 12.55
Sursa foto: arhivă / Facebook / FC Brașov Juniori
Sursa foto: arhivă / Facebook / FC Brașov Juniori

Situație dramatică la centrul de copii și juniori de la FC Brașov.

Pentru a-și putea continua activitatea este nevoie de aproape 2 milioane de lei, bani ce reprezintă în mare măsură restanțe către foști jucători, antrenori, dar și datorii făcute la echipa mare a clubului, cum este un cantonament în Antalya în valoare de 160.000 de lei, neplătit de doi ani.  


Sosit de curând la conducerea FC Brașov, Dragoș David are o misiune ce pare imposibilă fără banii municipalității, în contextul în care echipa nu a putut atrage sponsori nici în momentul în care era în Liga a doua.

„O să chem Curtea de Conturi. Nu pentru antrenori, ci pentru alte datorii de 2 milioane. Vreau să văd și eu cine și-a asumat; că, din moment ce ai 2 milioane datorii, înseamnă că ai trecut peste buget. Să-mi lase Curtea de Conturi concluzii și măsuri și atunci o să acționăm împotriva celor care au făcut peste puterea lor. Eu trebuie să plătesc datoriile din sponsorizări sau din bani privați, nu din bani publici, că nu există așa ceva. Mă zbat să închid datoriile către antrenori, din urmă, ce aveau când am venit eu acolo, până la sfârșitul lunii octombrie”, a precizat Dragoș David, președinte executiv FC Brașov.

Mai mult, FC Brașov este aproape să fie dată afară și din sediu, dar și de pe bazele sportive, după litigiile cu Direcția Administrare Infrastructură Sportivă Brașov.  

Viitorul clubului FC Brașov este iar la mâna consiliului local, care, la finalul acestei luni, în ședința ordinară, va decide dacă va mai susține activitatea și implicit soarta centrului de copii și juniori.

„Da, atâta că, mă rog, politic vorbind ne pun bețe în roate că sunt niște datorii (...) și acolo pun presiune pe domnul director să nu ne mai lase să intrăm în birouri, să nu ne mai lase să intrăm pe bazele sportive. Eu am făcut hârtii și le-am zis: «Bun, avem rugămintea să așteptați până la data cutare. Acuma, cu sediul, cu biroul, ne așteptați până la ședința de Consiliu Local, care va hotărî, mergem mai departe sau nu. Să știm ce avem de făcut»”, a mai spus Dragoș David.

Ultimele procese pierdute de clubul brașovean sunt cele cu Adrian Szabo și Ștefan Nicolau, iar fotbaliștii de la echipa de seniori de la FC Brașov, care au semnat rezilierea contractelor după ce clubul nu a primit licența Liga 2, aveau termen data de 15 septembrie 2023 pentru recuperarea restanțelor, lucru ce nu s-a întâmplat.

Sursa foto: arhivă / Facebook / FC Brașov Juniori

Adrian Susanu