ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Gala de operă, în deschiderea Festivalului de Operă, Operetă și Balet, la Brașov

Publicat: vineri, 27 Octombrie 2023 , ora 18.52

Festivalul de Operă, Operetă și Balet, ridică, pentru al 20-lea an, cortina peste un eveniment aproape sold-out.

Gala de operă este spectacolul care deschide, sâmbătă seara, ediția 2023 a Festivalului, una aniversară în mai multe privințe și cu mai multe premiere.

„Sunt 70 de ani. La mulți ani, Opera Brașov! 70 de ani fantastici, în care mulți, foarte mulți artiști au fost pe scena Operei noastre. Sunt 70 de ani de responsabilitate, pentru cei care suntem acum. Sunt 20 de ani de festival, în același timp. O coincidență fericită. În afară de artiștii invitați, vor fi și instituții pe care noi le-am invitat și vor fi pentru prima oară pe scena Operei din Brașov. Și aici am să mă refer la Opera Națională Română din Timișoara, care va veni în data de 4 noiembrie cu îndrăgita Contesa Maritza. Va fi Baletul Operei Naționale din București, cu Tango. Radio & Juliet”
, a precizat directorul artistic al Operei Brașov, Mihai Irimia.

Spectacolul de sâmbătă va fi și un prilej pentru cei prezenți de a o asculta pe soprana Cellia Costea, renumită pe scenele din străinătate.

Artista revine în orașul de la poalele Tâmpei după 25 de ani.

„Înainte să devin studentă la Universitatea de Muzică din București am fost aici, la un masterclass și revin acum cu mare mare drag, cu mare mare plăcere, la această minunată aniversare a Operei din Brașov. Sunt oameni excepționali, pe mulți dintre ei îi cunosc. A fost o colaborare foarte, foarte constructivă și frumoasă”, a spus Cellia Costea.

Festivalul de Operă, Operetă și Balet programează în fiecare weekend al lunii noiembrie, câte un spectacol eveniment al invitaților din țară.

Finalul va aparține Operei Brașov, care încheie cu o premieră, prezentată în două seri consecutive.

Anul acesta, titlul ales este spectaculoasa operă „Nabucco”, de Giuseppe Verdi.

Citește și:

Adina Chirvasă