ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

13 mașini parcate neregulamentar au fost ridicate într-o săptămână, la Brașov

Publicat: luni, 23 Octombrie 2023 , ora 14.17
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
16 mașini parcate neregulamentar au intrat în atenția polițiștilor locali brașoveni, într-o săptămână, de când e operațional serviciul de ridicări.

Pentru acestea au fost emise dispozițiile de ridicate, iar 13 dintre ele au și fost puse pe platformă și duse spre spațiul de depozitare a lor, de pe strada Hărmanului.

Unii dintre șoferi au plătit doar amenda, alții au plătit toate taxele de funcționare ale serviciului, respectiv aproape 1000 de lei.  
„În două dintre aceste situații, șoferii au plătit doar taxa de ridicare, deoarece s-au întors înainte ca mașina de ridicări să plece către zona de depozitare. Ceilalți 11 au plătit atât taxa de ridicare, cea de transport, cât și cea de depozitare. În cazul altor trei șoferi, Poliția Locală i-a amendat doar cu amendă contravențională, deoarece și-au luat mașina în momentul în care polițiștii au stabilit că au încălcat prevederile legale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Reamintim că ridicarea mașinilor și eliberarea lor se va face non-stop.

Șoferii au la dispoziție cinci minute de la momentul în care se face prima constatare să mute mașina sau să plece, caz în care vor fi amendați doar contravențional.

Dacă mașina ajunge în spațiul de depozitare, recuperarea se va face după plata unei taxe de minim 985 de lei, dacă șoferul se prezintă în primele 12 ore de la momentul ridicării.

Citește și:

Adina Chirvasă