Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Drumul județean dintre Făgăraș și Sibiu, modernizat cu fonduri guvernamentale

Publicat: luni, 23 Octombrie 2023 , ora 18.23
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov
Două contracte de finanțare pentru proiecte menite să îmbunătățească infrastructura rutieră în județul Brașov au fost semnate astăzi la Ministerul Dezvoltării Publice Lucrărilor Publice și Administrației.

Este vorba de fonduri în valoare totală de 140 de milioane de lei, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, la care este adăugată contribuția din bugetul județului.

„Să legăm Făgărașul de Șoarș, respectiv Șoarș – Bărcut, limite de județ Sibiu, înseamnă două proiecte mari. Pentru fiecare proiect am semnat la Ministerul Dezvoltării, pe programul Anghel Saligny, două proiecte a câte 70 de milioane de lei. În fapt, chiar dacă primim de la Ministerul Dezvoltării 140 de milioane de lei, aportul nostru este destul de considerabil, de aproape 160 de milioane de lei. Costurile sunt foarte mari pentru ambele proiecte, deci totalul înseamnă cam 53 de milioane de euro”, a explicat președintele CJ Brașov, Șerban Todorică.

În perioada imediat următoare vor fi demarate procedurile de achiziție pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru cele două loturi, a mai spus președintele Consiliului Județean:

“Asta înseamnă o deschidere fantastică. Adăugăm încă 25 de km de drum ce urmează să fie reabilitat, modernizat, pe harta județului Brașov și, respectiv, o legătură foarte benefică nu numai pentru cetățenii din Șoarș, ci și pentru cei care doresc să meargă spre Sibiu. Este de fapt o ocolitoare la drumul național și anul viitor vom începe lucrările. Asta înseamnă că zilele următoare va trebui să fim preocupați să terminăm caietul de sarcini care este deja început și respectiv să licităm partea de proiectare și execuție”.


Citește și:

Camelia Vlad